Wereld Alzheimer dag

Vandaag is het wereld Alzheimer dag. 🧡🌸Een dag waarop we extra stil staan bij de enorme impact die deze ziekte heeft op zowel degene die het krijgt als de naasten. Eén van de allerbelangrijkste dingen is dat mensen mee kunnen blijven doen en daardoor een zinvol bestaan leiden/voelen. Om deze reden heeft GSBW in 2019 voetbalmemories opgericht. Op deze middagen zijn alle ouderen uit Goirle en Riel, dus ook ouderen met cognitieve problemen of andere problemen van harte welkom bij de club (op de donderdagmiddag in de oneven weken).

Gisteravond stond het Zilverbrein in het Jan van Besouw in het teken van “Dementie? Iedereen doet mee!”. Dit thema ligt ons aan het hart en we stonden deze avond met een informatiekraam om de mensen te informeren en vooral te laten zien hoe er genoten wordt op onze middagen waarin (voetbal) herinneringen een rode draad vormen.

Ingrid van Loon, die één van de initiatiefnemers is van voetbalmemories had o.a. met Platform Dementie Vriendelijke Gemeenschap, Harm Krugers en “theater aan de lijn” een prachtige en informatieve avond in elkaar gezet en verzorgd👍. Super gedaan!

nl_NLDutch