Stoere Kerels

Thema van deze middag bij voetbalmemories was Willem II. Om het clubgevoel te krijgen van de tricolores was de kantine sfeervol aangekleed met o.a. sjaaltjes, shirtjes, boeken, foto’s en … de voetbalschoen van Chris Feijt. We hadden 2 geweldige gastsprekers die boeiend over hun oude club konden vertellen. Bud Brocken (oud-voetbalprof en -international) en Wil Swaans (oud-voetbalprof) gaven een kijkje in de wereld van de profvoetballerij. Zowel die van hun weg er naar toe, als de tijd bij Willem II, het buitenlandse avontuur van Bud in Engeland en de wedstrijden in het Nederlands elftal. Samen zijn ze goed voor meer dan 500 wedstrijden, maar ook voor mooie anekdotes en die werden dan ook rijkelijk gedeeld. Bud is na zijn voetbalcarrière in de makelaardij gegaan, maar Wil is nog actief bij zijn oude club o.a. met het begeleiden van Voetbal-memories bij Willem II.

Na de rust vertelde ook Harrie Meijer over zijn tijd bij Willem II. Voor het aankoopbedrag konden ze bij VV Zigo een professionele grasmaaier kopen en zagen we o.a. zijn spelerscontract waarin je voor een gewonnen wedstrijd (buiten het startsalaris) 80 gulden ontving, een gelijkspel, 40 en als je verloor niets. Helaas werd zijn carrière veel te vroeg beëindigd door een smerige schop van de tegenstander wat 7 maanden gips opleverde. Gelukkig heeft hij nog wel jaren met veel plezier bij GSBW kunnen spelen.

We eindigden de middag met een mooie film over Willem 2. Het was een geslaagde dag, waarin we wederom nieuwe mensen mochten verwelkomen. Hopelijk heeft iedereen genoten en zien we elkaar over 2 weken weer!

( Foto’s van Wil en Bud bij Willem II zijn van Willem II)

nl_NLDutch