Heerlijke middag in de kantine van GSBW

Wat was het fijn om elkaar weer na zo’n lange tijd te zien en te spreken. Onder het genot van koffie/thee en zelfgebakken cake en boterkoek (door Heidi) werden ervaringen en verhalen gedeeld van de afgelopen tijd. Er werd ook stilgestaan bij degene die ons in de afgelopen tijd waren ontvallen en die niet meer deel kunnen nemen door hun gezondheid, wat een gevoeld gemis is.

In de eerste helft gingen we dit keer letterlijk voetbalmemorie doen. Zo’n 20 spelers uit het Nederlands Elftal moesten in paren bij elkaar gezocht worden. En dat viel nog niet mee, maar het was lachen, vooral ook omdat de gespeelde hulp van anderen vaak geen hulp was.

In de tweede helft werden herinneringen uit het straatbeeld van Goirle opgehaald. Oude foto’s van gebouwen in straten die allang niet meer op het huidige straatbeeld leken. Harrie was elke foto na gaan maken, zodat de 2 tijdsbeelden mooi naast elkaar gezet kon worden en daardoor kon je zien hoe jammer het is dat er zoveel moois verdwenen is. Het was bijzonder om te horen hoeveel herinneringen er naar boven kwamen. (bij)Namen van bewoners, slagers, bakkers, waar er voor het eerst gedanst werd, waar drank rijkelijk vloeide, families enz. Zelfs als er ver terug in de tijd gegaan moest worden naar bijvoorbeeld de helft van de vorige eeuw kwamen er nog allerlei prachtige anekdotes naar boven.

Net zoals met een goede wedstrijd werd er deze middag wat extra speeltijd bijgedaan, maar er was niemand die dat erg vond. Over 2 weken is de nieuwe bijeenkomst. Mocht je iemand kennen of wil je zelf ook graag hierin deelnemen, geef je dan snel op!

nl_NLDutch