GSBW in mooi rijtje tussen de Eredivisie Clubs!

Op 7 oktober vond het Symposium Football Memories in de LocHal in Tilburg plaats. Tijdens deze middag werden door diverse partijen hun visie op dit mooie project gegeven. Zo sprak o.a. Martin van Geel namens Willem 2 over hoe fijn het was te zien wat deze middag bij hun oud-leden teweeg bracht, Frank van Pamelen over de kracht van het clublied, Jan Posthumus over het effect van bewegen. Verder was er een lezing over de psychische effecten en de maatschappelijke betekenis van sport. Dit allemaal muzikaal omlijst door het Zuiderwind Kwartet.

Omdat GSBW de eerste Amateur Club In Nederland is die (in 2019) voetbal-memories opgestart heeft, waren we uitgenodigd om te komen luisteren en om een interview te geven om zo de ervaringen en kennis die opgedaan was door te geven. Hiervoor werden Anita Jacobs (voorzitter) en Ingrid van Loon (activiteitencommissie) op het podium geïnterviewd door Jeroen Latijnhouwers. Het was een prachtig gesprek waarin veel ter sprake kwam over o.a. de opstart, de aanloop, de kosten en de invulling van de middag. Ook werd extra benadrukt dat GSBW buiten de sportieve prestaties zich enorm inzet voor het sociale aspect van voetbal. Zo hebben we G-voetbal om mensen met elke vorm van handicap het gevoel van team en samenzijn te kunnen geven, is er Walking-Football voor de ouderen zodat ook zij het plezier van voetbal en alles wat daarmee samenhangt nog kunnen beleven, kaboutervoetbal voor de allerkleinsten en voor elke leeftijd leuke activiteiten.

Arjen Pijfers heeft het project Football Memories naar Nederland gehaald nadat hij dit in Schotland van dichtbij had meegemaakt en waar nu ondertussen 250 clubs aan meedoen. In Nederland ging het wat moeizamer van start, maar ondertussen doen er 8 clubs mee. Wat gaf het een trots gevoel om GSBW tussen de 7 betaalde clubs waaronder Willem 2 en PSV te zien staan.

Elke donderdagmiddag in de oneven weken is er vanaf 14.00 uur een voetbalwedstrijd lang (inclusief rust) een samenzijn van mensen met een lichte vorm van dementie, mensen die zich wat eenzaam voelen en 70+ers om mooie herinneringen op te halen. Voornamelijk gaat dit over sport, maar ook allerlei andere zaken bijvoorbeeld over oud-Goirle passeren de revue. Soms wordt er samen gezongen met een zanggroep of een spel gedaan. Voor koffie/thee en wat lekkers wordt gezorgd.

Wilt u hieraan meedoen, ga dan naar https://voetbal-memories.nl en vul het inschrijfformulier in of mail naar voetbalmemories@gsbw.nl.

Wilt u het artikel lezen in het Brabants Dagblad over deze middag ga dan naar Praten over een oude voetbal als middel tegen eenzaamheid en dementie: ‘Een prachtig initiatief’ | Tilburg e.o. | bd.nl

nl_NLDutch