Gallery

Gallery

[vc_row full_width=”stretch_row_content” css=”.vc_custom_1561133541909{background-color: #aacae0 !important;}”][vc_column width=”1/5″][/vc_column][vc_column width=”1/5″ css=”.vc_custom_1561133892256{margin-top: 0px !important;}”][vc_gallery interval=”3″ images=”420,409,401,405,394,381,382,373″][/vc_column][vc_column width=”2/5″][vc_column_text]

Heerlijke voetbal herinneringen

[/vc_column_text][vc_column_text]

Tijdens de voetbalmiddagen bij GSBW worden anekdotes en herinneringen opgehaald van de gehele voetbalwereld. Het kan gana over Willem 2, Ajax, PSV, het Nederlands Elftal, damesvoetbal, jeugd, kleding enz.

Toch willen we hieronder u alvast ook een stukje historie van GSBW laten zien, een rijke geschiedenis van bijna 80 jaar!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/5″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][history_content_block sc_layout=”two” sc_title=”Historie” sc_subtitle=”Voetbal-memories” sc_desc=”Van Tulp via Flora naar GSBW

GSBW is een vereniging die opgericht is door de lampenfabriek Tulp uit Goirle. In de beginjaren heette de club Flora, en naast een voetbalafdeling, was er ook een handbal-, een toneel- en een gymnastiekafdeling.

De vereniging werd opgericht op 4 maart 1939 door het personeel van gloeilampenfabriek Flora N.V. te Goirle. Bij de oprichting telde de vereniging (F.S.V.) 27 leden. Tijdens de oorlog werd de naam gewijzigd in ‘TULP’, omdat een bedrijfsnaam niet mocht. TULP had een dubbele betekenis, het verwees naar het symbool op de Flora-lampen/dozen en de afkorting stond voor Tot Ut Lest Paraat. In het seizoen 43-44 werd er ook een afdeling atletiek opgericht (84 leden) binnen de vereniging. Ook beschikten we destijds over een afdeling ’toneel’ en een afdeling ‘hand-bal’.
Bij het 10-jarig bestaan van de vereniging zorgde het 1e jeugd-team voor een passend kado: ze werden kampioen. In het daaropvolgende jaar verhuisde de gloeilampenfabriek naar Etten-Leur en kreeg de vereniging de naam RK G.S.B.W..Grote problemen dienden zich toen aan doordat onze velden werden afgenomen.
Van de gemeente kregen we een stuk hei aangeboden, ter hoogte van ons huidige complex, die onze eigen leden omtoverden tot hun ware voetbalarena ‘de Kuil’ genaamd.
In het seizoen 54/55 werd eindelijk het lang begeerde kampioenschap binnengehaald. Drie jaar daarna degradeerden we en kwamen opnieuw in de vierde klasse terecht. In het seizoen 66-67 degradeerden we naar de eerste klasse van de afdeling. In het seizoen 70-71 behaalden we het kampioenschap en promoveerden we weer naar de vierde klasse KNVB. In het jaar 1986 moesten we noodgedwongen terugkeren naar de eerste klasse van de afdeling Noord Brabant. Dit keer echter niet voor lang, want in 1991 promoveerden we d.m.v. een periodekampioenschap. Enkele malen waren we zeer dicht bij een promotie naar de derde klasse.
In het seizoen 95/96 gebeurden dan eindelijk waarop de vereniging al jaren had gewacht. Ons eerste elftal werd glansrijk kampioen en na 38 jaar keerden we weer terug in deze 3e Klasse. Het eerste seizoen in deze 3e klasse werd een verdienstelijke 4e plaats behaald. Het seizoen 97/98 werd wederom een zeer succesvol seizoen, want GSBW werd opnieuw kampioen en daardoor promoveerde onze vereniging voor het eerst in haar geschiedenis naar de 2e Klasse van de KNVB. Na 3 seizoenen in de 2e Klasse te hebben gespeeld, moesten we nu gedwongen een stapje terug doen.

Op 3 augustus 1974 werd ons huidige sportcomplex aan de Wim Rötherlaan, vernoemd naar onze ere-voorzitter, officiëel geopend.” sc_img=”93″][/vc_column][/vc_row]

nl_NLDutch